• Deň otvorených dverí

          • Chcete spoznať priestory našej MŠ a oboznámiť sa s denným režimom?
            Chcete vidieť, ako naša MŠ vyzerá zvnútra?
            Chcete zažiť atmosféru bežného dňa v našej MŠ?
            Chcete sa spýtať na čokoľvek, čo vás o fungovaní našej MŠ zaujíma?

            Príďte sa pozrieť - pozývame Vás na Deň otvorených dverí našej materskej škole.

            Kedy ? v stredu 24. apríla 2024 v čase 14.30 - 16.30

            Kde? Čakáme vás a tešíme sa na vás v triedach:

            B - Motýliky /pani učiteľka Janka/ a E - Sovičky /pani učiteľka Ľubka/

          • Prevádzka počas veľkonočných školských prázdnin

          • Vážení rodičia,

            vzhľadom na nízky počet nahlásených detí počas veľkonočných školských prázdnin budú v prevádzke

            2 triedy 28.3.2024 (štvrtok):

            Pre prihlásené deti z tried  A, B, C je trieda B

            Pre prihlásené deti z tried D, E, F a G je trieda A

             

            1 trieda 2.4.2024 (utorok):

            Trieda A pre všetky prihlásené deti

             

            Zberná trieda nie je, obe triedy sú otvorené po celý čas prevádzky (6:30-17:00).Bránička od Perneckej ulice (oranžová) bude zamknutá, prosíme použiť v chod od parku z Karloveskej ulice pri triede A.

            Deťom nezabudnite prezúvky a pyžamko.

            Ďakujeme za pochopenie a spoluprácu.

          • Sobotná brigáda

          • Radosť zo slniečka i dobre vykonanej práce.

            V sobotu 23.3. doobeda sa v našej materskej škole vďaka OZ pri našej MŠ zorganizovala spoločná brigáda.

            Upravovali sme predzáhradky pred triedami, maľovali orámovanie predzáhradiek, upravovala sa naša EKO záhrada, všetky hrantíky boli prekopané, vypleté, natreté Tiež sa upravoval plôtik a záhon pri EKO záhradke.

            Nálada bola výborná, pracovná aj tvorivá; počasie nám prialo a slniečko nás sprevádzalo.

            Ďakujeme všetkým zúčastneným, ďakujeme OZ  za občerstvenie.

            Odmenou nám je dobrý pocit zo zmysluplnej práce a radosť zo zveľadenia časti areálu našej MŠ.

          • Beseda so spisovateľkou Zuzanou Wienk

          •    Predškoláci a Sovičky sa dnes zúčastnili besedy s autorkou knihy Vraniak Albín, s pani Zuzanou Wienk. Príbeh deťom prečítali pani učiteľky počas mesiaca február a je o odvahe nebáť sa byť samým sebou, o pomoci všetkým okolo seba. Deti sa rozprávali o situáciách kedy potrebovali oni sami použiť svoju odvahu; o tom, čo im pomohlo keď sa báli, o ich hrdinoch (pre mnohé deti ste hrdinovia pre ne vy rodicia, mamky a ockovia - deti o tom spontánne hovorili) a o potrebe robiť dobré skutky v našom svete.

               Na konci besedy deti z triedy Žabky darovali pani spisovateľke vlastnoručne vyrobenú/ilustrovanú knihu Vraniak Albín. 

              Na ďalšie podnecovanie prosociálneho správania dostali deti do každej triedy aktivity (brožúrky). Dodatočne každé dieťa dostane maľovanku a odznak Albín. 

               Ako povedal francúzsky autor Francois Mauriac "Čítanie sú dvere do kúzelného sveta." Čo viac si môžeme pre naše - vaše deti priať ako kúzelný svet detstva.​​​​​​​

          • VENUJTE POZORNOSŤ TOMUTO OZNAMU - 2%

          •    Vážení rodičia,obraciame sa na Vás s prosbou adresovania 2 % z dane v prospech škôlky. Pre administratívne pochybenie nebolo možné zaregistrovať OZ "Borská 4" pre prijímanie 2 % na rok 2024. Preto zbierame 2 % na OZ "Zelená iniciatíva", ktoré je výlučne pod kontrolou OZ Borská 4. Podrobné vysvetlenie situácie a jej riešenia je nižšie v texte, a ešte podrobnejšie v zmluve medzi týmito dvoma združeniami, ktorú nájdete na webe škôlky a v každej šatni.

               Uznávame, že toto môže pôsobiť nedôveryhodne, napriek tomu sa na Vás obraciame so žiadosťou o dôveru. Práve vďaka nej sme v roku 2020 vyzbierali na 2% 5322,23 EUR, ktoré sa cez koronu použili na nákupy germicídnych žiaričov a ďalšie výdaje, ktoré počas pandémie prispeli k ochrane zdravia detí, ako aj na výdaje na zveľadenie detského ihriska, či na podporu výuky nad zákonný štandard.

               Práve v dôsledku výnimočnej dôvery (prekročenie limitu 3320,- EUR v prijatej sume) malo OZ Borská 4 následne v roku 2023 podať do obchodného vestníka formálne vyhlásenie, že zdroje boli použité "verejnoprospešne", no pre členskú obmenu v združení to, úprimne, nikto netušil.

               Na tento rok sme toto zlyhanie "zaplátali" vďaka oz Zelená iniciatíva; budúci rok už sankcia pre OZ Borská 4 platiť nebude a vrátime sa k štandardnému výberu 2 %. A na čo vlastne plánujeme prostriedky z 2 % využiť? Na jar sa budú umiestňovať rohože na rozblatené chodníčky, ktoré sme si vyšľapali kočíkmi, bicyklami a odrážadlami, aby sme sa blatu a prachu vyhli. Rohože sa osadia aj na pridružený lezecký "kopček", ktorý je tiež už viac blatový a prachový, ako trávnatý. Podľa výšky prijatých prostriedkov je "zásobník" projektov pripravený na dotovanie sieťok proti komárom (resp. minulý rok boli problémom viac sršne) na triedy, maliarske práce, a pod.

               Ak aj Vy máte nápad, ako zlepšiť našu škôlku, privítame ho. Ako vidíte vyššie, niekedy sa podarí vyzbierať naozaj slušná suma. Okrem peňazí je rovnakou (ak nie väčšou) pomocou Vaša účasť a záujem. OZ Borská 4 nie je nejakou neviditeľnou entitou; čo má nejaké sídlo a IČO a predsedu a niekde si koexistuje popri škôlke. Reálne to združenie funguje len tak, ako sa doňho zapojíte a bolo by fajn, keby sa zapojilo viac rodičov, dokonca by sme privítali aj niekoho naozaj iniciatívneho, kto by mal chuť prevziať a potiahnuť nejaký kúsok predsedníctvo.

              Vďaka za Váš čas pri čítaní tohto oznamu, vďaka vopred, ak si nájdete čas na vyplnenie formulára pre 2% v prílohe (alebo nájdete aj vytlačený v šatni) a vďaka za Vaše 2% (3%) percentá a dôveru.

            S pozdravom,

            Zuzana Olgyayová

            Predseda OZ Borská4

          • Návšteva školy

          •      Dnes sa predškoláci boli pozrieť v ZŠ Karloveská 61. Pracovali na interaktívnej tabuli, počítali, vypočuli si anglickú pesničku i zaspievali starším kamarátom. Sadli si do lavice, aby si vyskúšali, čo ich čaká a keď "zazvonil" zvonec dostali darčeky na pamiatku a pozreli si život v škole počas prestávky. Bola to pre detí dobrá skúsenosť a nakoniec skonštatovali, že to nebude až také ťažké, ako si mysleli. Prajeme im veľa takýchto dní. 

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.