• Prijímanie žiadostí o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie 2024/25

          • Vážení rodičia,

            prijímanie potvrdených žiadostí o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie, sa uskutoční v termíne od od 2. mája 2024 do 10. mája 2024. Podrobnejšie informácie aj s časmi prijímania žiadostí  nájdete v sekcii "Prijímanie detí do MŠ 2024/2025".

            Žiadosť vyplňte elektronicky: žiadosť o prijatie.

            Pre ojedinelé prípady, keď nie je možnosť vyplniť elektronickú žiadosť a vytlačiť si ju, bude u nás k dispozícii vytlačená žiadosť na vypísanie.

             

          • Revitalizácia ihriska z 2%

          • Milí rodičia,

            určite ste si všimli pokrytie priestoru pri šmykľavke a pri hracom prvku pri triede F gumovými rohožami. Touto cestou sa vám chceme poďakovať lebo vďaka vyzbieraným minuloročným 2% sme tento projekt mohli zrealizovať. Odstránili sme najväčší problém ktorý trápil nie len deti, ale určite aj vás. V lete sa v týchto miestach príliš prášilo a na jeseň tam bolo blato a hracie prvky tak ostávali nevyužité. Veľmi sa tešime, že sa nám to aj vďaka vám podarilo zrealizovať a tak opäť o kúsok zlepšiť priestor v našej Mš pre vaše deti. Budúci rok je v pláne jedna z možností a to prekrytie druhého pieskoviska tieniacou plachtou. Už teraz vám ďakujeme, že ste prispeli na 2 % pre našu Mš. 😊❤️

            PS: Týmto žiadame rodičov aby s kočíkmi a bicyklami prechádzali len po gumových rohožiach. Tiež aby nedovolili deťom rýpať palicami či inak poškodzovať rohože, nadvihovať ich a pod.Ešte raz ďakujeme❤️☀️Zuzana Olgyayová Predseda OZ Borská4

          • Návšteva knižnice

          • Dnes sme sa prešli s našimi predškolákmi do Karloveskej knižnice. Privítala nás "knižná víla Karolína" vedúca Karloveskej knižnice Petra Džerengová. Oboznámila deti s pravidlmi knižnice, prečítala im rozprávku Špinuška a ukázala detské i dospelácke oddelenie kníh. Deti sa spokojné a plné zážitkov a nových poznatkou vrátili do MŠ.

          • Deň otvorených dverí

          • Chcete spoznať priestory našej MŠ a oboznámiť sa s denným režimom?
            Chcete vidieť, ako naša MŠ vyzerá zvnútra?
            Chcete zažiť atmosféru bežného dňa v našej MŠ?
            Chcete sa spýtať na čokoľvek, čo vás o fungovaní našej MŠ zaujíma?

            Príďte sa pozrieť - pozývame Vás na Deň otvorených dverí našej materskej škole.

            Kedy ? v stredu 24. apríla 2024 v čase 14.30 - 16.30

            Kde? Čakáme vás a tešíme sa na vás v triedach:

            B - Motýliky /pani učiteľka Janka/ a E - Sovičky /pani učiteľka Ľubka/

          • Prevádzka počas veľkonočných školských prázdnin

          • Vážení rodičia,

            vzhľadom na nízky počet nahlásených detí počas veľkonočných školských prázdnin budú v prevádzke

            2 triedy 28.3.2024 (štvrtok):

            Pre prihlásené deti z tried  A, B, C je trieda B

            Pre prihlásené deti z tried D, E, F a G je trieda A

             

            1 trieda 2.4.2024 (utorok):

            Trieda A pre všetky prihlásené deti

             

            Zberná trieda nie je, obe triedy sú otvorené po celý čas prevádzky (6:30-17:00).Bránička od Perneckej ulice (oranžová) bude zamknutá, prosíme použiť v chod od parku z Karloveskej ulice pri triede A.

            Deťom nezabudnite prezúvky a pyžamko.

            Ďakujeme za pochopenie a spoluprácu.

          • Sobotná brigáda

          • Radosť zo slniečka i dobre vykonanej práce.

            V sobotu 23.3. doobeda sa v našej materskej škole vďaka OZ pri našej MŠ zorganizovala spoločná brigáda.

            Upravovali sme predzáhradky pred triedami, maľovali orámovanie predzáhradiek, upravovala sa naša EKO záhrada, všetky hrantíky boli prekopané, vypleté, natreté Tiež sa upravoval plôtik a záhon pri EKO záhradke.

            Nálada bola výborná, pracovná aj tvorivá; počasie nám prialo a slniečko nás sprevádzalo.

            Ďakujeme všetkým zúčastneným, ďakujeme OZ  za občerstvenie.

            Odmenou nám je dobrý pocit zo zmysluplnej práce a radosť zo zveľadenia časti areálu našej MŠ.

          • Beseda so spisovateľkou Zuzanou Wienk

          •    Predškoláci a Sovičky sa dnes zúčastnili besedy s autorkou knihy Vraniak Albín, s pani Zuzanou Wienk. Príbeh deťom prečítali pani učiteľky počas mesiaca február a je o odvahe nebáť sa byť samým sebou, o pomoci všetkým okolo seba. Deti sa rozprávali o situáciách kedy potrebovali oni sami použiť svoju odvahu; o tom, čo im pomohlo keď sa báli, o ich hrdinoch (pre mnohé deti ste hrdinovia pre ne vy rodicia, mamky a ockovia - deti o tom spontánne hovorili) a o potrebe robiť dobré skutky v našom svete.

               Na konci besedy deti z triedy Žabky darovali pani spisovateľke vlastnoručne vyrobenú/ilustrovanú knihu Vraniak Albín. 

              Na ďalšie podnecovanie prosociálneho správania dostali deti do každej triedy aktivity (brožúrky). Dodatočne každé dieťa dostane maľovanku a odznak Albín. 

               Ako povedal francúzsky autor Francois Mauriac "Čítanie sú dvere do kúzelného sveta." Čo viac si môžeme pre naše - vaše deti priať ako kúzelný svet detstva.​​​​​​​

          • VENUJTE POZORNOSŤ TOMUTO OZNAMU - 2%

          •    Vážení rodičia,obraciame sa na Vás s prosbou adresovania 2 % z dane v prospech škôlky. Pre administratívne pochybenie nebolo možné zaregistrovať OZ "Borská 4" pre prijímanie 2 % na rok 2024. Preto zbierame 2 % na OZ "Zelená iniciatíva", ktoré je výlučne pod kontrolou OZ Borská 4. Podrobné vysvetlenie situácie a jej riešenia je nižšie v texte, a ešte podrobnejšie v zmluve medzi týmito dvoma združeniami, ktorú nájdete na webe škôlky a v každej šatni.

               Uznávame, že toto môže pôsobiť nedôveryhodne, napriek tomu sa na Vás obraciame so žiadosťou o dôveru. Práve vďaka nej sme v roku 2020 vyzbierali na 2% 5322,23 EUR, ktoré sa cez koronu použili na nákupy germicídnych žiaričov a ďalšie výdaje, ktoré počas pandémie prispeli k ochrane zdravia detí, ako aj na výdaje na zveľadenie detského ihriska, či na podporu výuky nad zákonný štandard.

               Práve v dôsledku výnimočnej dôvery (prekročenie limitu 3320,- EUR v prijatej sume) malo OZ Borská 4 následne v roku 2023 podať do obchodného vestníka formálne vyhlásenie, že zdroje boli použité "verejnoprospešne", no pre členskú obmenu v združení to, úprimne, nikto netušil.

               Na tento rok sme toto zlyhanie "zaplátali" vďaka oz Zelená iniciatíva; budúci rok už sankcia pre OZ Borská 4 platiť nebude a vrátime sa k štandardnému výberu 2 %. A na čo vlastne plánujeme prostriedky z 2 % využiť? Na jar sa budú umiestňovať rohože na rozblatené chodníčky, ktoré sme si vyšľapali kočíkmi, bicyklami a odrážadlami, aby sme sa blatu a prachu vyhli. Rohože sa osadia aj na pridružený lezecký "kopček", ktorý je tiež už viac blatový a prachový, ako trávnatý. Podľa výšky prijatých prostriedkov je "zásobník" projektov pripravený na dotovanie sieťok proti komárom (resp. minulý rok boli problémom viac sršne) na triedy, maliarske práce, a pod.

               Ak aj Vy máte nápad, ako zlepšiť našu škôlku, privítame ho. Ako vidíte vyššie, niekedy sa podarí vyzbierať naozaj slušná suma. Okrem peňazí je rovnakou (ak nie väčšou) pomocou Vaša účasť a záujem. OZ Borská 4 nie je nejakou neviditeľnou entitou; čo má nejaké sídlo a IČO a predsedu a niekde si koexistuje popri škôlke. Reálne to združenie funguje len tak, ako sa doňho zapojíte a bolo by fajn, keby sa zapojilo viac rodičov, dokonca by sme privítali aj niekoho naozaj iniciatívneho, kto by mal chuť prevziať a potiahnuť nejaký kúsok predsedníctvo.

              Vďaka za Váš čas pri čítaní tohto oznamu, vďaka vopred, ak si nájdete čas na vyplnenie formulára pre 2% v prílohe (alebo nájdete aj vytlačený v šatni) a vďaka za Vaše 2% (3%) percentá a dôveru.

            S pozdravom,

            Zuzana Olgyayová

            Predseda OZ Borská4

          • Návšteva školy

          •      Dnes sa predškoláci boli pozrieť v ZŠ Karloveská 61. Pracovali na interaktívnej tabuli, počítali, vypočuli si anglickú pesničku i zaspievali starším kamarátom. Sadli si do lavice, aby si vyskúšali, čo ich čaká a keď "zazvonil" zvonec dostali darčeky na pamiatku a pozreli si život v škole počas prestávky. Bola to pre detí dobrá skúsenosť a nakoniec skonštatovali, že to nebude až také ťažké, ako si mysleli. Prajeme im veľa takýchto dní. 

          • Prevádzka počas jarných školských prázdnin

          • Vážení rodičia,

            v týždni od 4.-8.3.2024 budú pre nahlásené deti otvorené dve triedy:

            Trieda A - včielky pre deti z tried D,E,F a G

            Trieda B - motýliky pre deti z tried A,B a C

             

            Obidve triedy budú otvorené od 6,30 do 17,00h. Bránička od Perneckej ulice (oranžová) bude zamknutá, prosíme použiť vchod od parku z Karloveskej ulice pri triede A. 

            Deťom nezabudnite prezúvky a pyžamko.

            Ďakujeme za pochopenie a spoluprácu.

          • Odstavená dodávka tepla 15.1.2024

          • Vážení rodičia,

            z dôvodu havárie dodávky tepla a dnešného vypnutia kúrenia, vás chceme poprosiť po konzultácii so zriaďovateľom, aby ste svoje deti vyzdvihli po naobedovaní sa domov. (12:00hod)

            Ďakujeme za pochopenie a spoluprácu

          • Ďakujeme :-)

          • Dobrý deň,

            v mene občianskeho združenia Koľko Lásky by sme sa Vám chceli touto cestou čo najsrdečnejšie poďakovať, že sa Materská škola Borská, Bratislava stala dôležitou súčasťou našej zbierky Koľko Lásky sa zmestí do krabice od topánok v roku 2023.

            Aj vďaka Vám bola naša zbierka tento rok úspešná a potešila desaťtisíce seniorov po celom Slovensku. Spoločne sme to dokázali!

            Ako malé poďakovanie Vám udeľujeme čestné ocenenie "Škola s dobrým srdcom". Certifikát nájdete v prílohe.

            Nech je pre Vás pripomenutím, že aj malá pomoc dokáže naozaj veľa, keď je dlhodobo udržateľná a jednotná.

            Budeme preto radi, ak sa aj v budúcom roku zapojíte do našich celoročných výziev ako oficiálny partner. Sledujte ich na našom webe www.kolkolasky.sk alebo na sociálnych sieťach Facebook a Instagram

            Prajeme Vám, Vašim žiakom a pedagógom požehnané vianočné sviatky v kruhu najbližších, hlavne veľa zdravia, štastia a lásky v Novom roku!

            Silvia Slobodová & Jana Galatová

            Koľko Lásky o.z.

             

            Podakovanie_a_ocenenie_pre_skoly.pdf

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

          • 🙂❤️ Naša škôlka sa zapojila do krásneho projektu obdarovať na Vianoce našich seniorov v domovoch dôchodcov a iných centrách. Deti vo všetkých triedach vyrábali krásne pozdravy, pani učiteľky triedili a balili krabice do ozdobných papierov a vy rodičia ste prispeli darčekmi. ❤️😊Touto cestou sa chcem poďakovať všetkým vám za ochotu, pomoc a empatiu, ktora spojila celú našu škôlku a vás rodičov a ukázala deťom krásny príklad toho, že aj na starých, opustených ľudí treba myslieť vo vianočný čas.🥰🎄
            PS: Darčeky boli osobne odvezené do Kultúrneho centra na Molecovej, kde ich rozdelia na Vianoce seniorom, ktorých darčeky určite potešia.❤️🥰😊

          • „Mami, ocko - venujte mi svoj čas ... „

          • ... jesenná akcia s týmto názvom sa uskutočnila v našej MŠ 
            V pondelok 23.10. 2023 sa na terase každej triedy našej materskej školy objavili tekvice – sú krásnou bodkou, výsledkom víkendovej akcie detí a rodičov našej materskej školy. V mnohých rodinách detí našej MŠ sa cez víkend tvorilo, vykrajovalo, zdobilo, maľovalo, strihalo a lepilo ... a tvorili sa nádherné jesenné tekvice, ktoré všetkým nám aj okoloidúcim robia radosť. Najväčšou odmenou pre všetkých bol spoločne strávený čas detí a rodičov pri tvorivej činnosti a následná radosť z každej tekvice na terasách našich tried.

          • Prevádzka počas jesenných školských prázdnin

          • Vážení rodičia,

            30. a 31.10.2023 budú pre nahlásené deti otvorené dve triedy:

            Trieda A - včielky pre deti z tried D,F a G

            Trieda B - motýliky pre deti z tried A,B,C a E

             

            Trieda B  bude zberná. Bránička od Perneckej ulice (oranžová) bude zamknutá, prosíme použiť vchod od parku z Karloveskej ulice pri triede A. 

            Deťom nezabudnite prezúvky a pyžamko.

            Ďakujeme za pochopenie a spoluprácu.

          • Začiatok školského roka

          • Vážení rodičia, milé deti a kolegyňky,
            dovoľte mi privítať vás v novom školskom roku. Želám vám na pondelok uspešné vykročenie tou správnou nohou a veľa spokojných a usmievavých detičiek.
            Deťom veľa nových kamárátov a novým deťom kľudnú a rýchlu adaptáciu na nové prostredie.

             

            Základné informácie dostanete správou do edupage, boli rozposlané prihlasovacie heslá na prihlásenie do aplikácie/na webstránku školy.
            Ak niekomu z vás neprišli prihlasovacie údaje v poriadku, prosím napíšte e-mail na x.ajka82@gmail.com.

             

          • Prevádzka počas letných prázdnin v mesiaci JÚL

          • Vážení rodičia,

            v mesiaci Júl budú pre nahlásené deti otvorené tri triedy:

            Trieda A - včielky pre deti z tried A, F a MŠ Adámiho

            Trieda B - motýliky pre deti z tried B a C

            Trieda C - zajačiky pre deti z tried D, E a G

            Zberná trieda nie je, všetky triedy sú otvorené po celý čas prevádzky (6:30-17:00).
            Bránička od Perneckej ulice (oranžová) bude zamknutá, prosíme použiť vchod od parku pri triede A.

            Deťom nezabudnite prezúvky, pyžamko a veci na prezlečenie.

             

            Informácia pre rodičov detí z MŠ Adámiho:

            Pred nástupom do MŠ, prosíme uhradiť "školné" vo výške 60,-eur na číslo účtu:  

            SK40 5600 0000 0018 0414 6018

            Školné neuhrádzajú rodičia detí, ktoré plnia povinné predprimárne vzdelávanie (posledný rok, pred nástupom do školy)

            Stravu prosíme uhradiť v deň nástupu do MŠ, podľa informácie, ktrorú dostane od pani učiteľky.

             

            Ďakujeme za spoluprácu.

          • Prijímanie žiadostí o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie 2023/2024

          • Vážení rodičia,prijímanie potvrdených žiadostí o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie, sa uskutoční v termíne od 2.5.2023 do 12.5.2023.

            Žiadosť vyplnte elektronicky (žiadosť bude aktívna po DOD 18.4.2023). Pre ojedinelé prípady, keď nie je možnosť vyplniť elektronickú žiadosť a vytlačiť si ju, bude u nás k dispozícii vytlačená žiadosť na vypísanie.

            Vytlačené, podpísané žiadosti, potvrdené všeobecným lekárom pre deti a dorast, môžete priniesť  2.5., 4.5.-5.5.2023 v čase 8:00-11:00 a 9.5.-12.5.2023 v čase 9:00-11:00 a 16:00-17:00 do riaditeľne. Vezmite si prosím so sebou občiansky preukaz a rodný list dieťaťa k nahliadnutiu, pre kontrolu údajov.
            3.5.2023 nebude pani riaditeľka prítomná z dôvodu návštevy lekárov.

             

            Viac informácií nájdete v sekcii "Prijímanie detí do MŠ 2023/2024"

      • Nadpis

      • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

        Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.